A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. április 16., hétfő

Isten éltesse, Szentatya!

XVI. Benedek pápa századunk meghatározó pápája. Olyan fogalmak kapcsolódnak hozzá, mint folytonosság, egyház, egység, apostoli, stb. Hű Krisztushoz, akinek földi helytartója, hű az apostolokhoz, de hű elődeihez is. Megválasztása nem volt meglepetés egyesek szerint. Ám a találgatások már eredmények, pontosabban a Szentlélek általi vezetés eredménye. Ugyanis olykor szemmel látható, hogy ki lesz alkalmas Péter utódának. Székfoglaló beszédében megadta az alaphangot Benedek pápa azzal, hogy beszélt szolgálatának fontos pilléreiről. Az egyik az, hogy a pápa nem saját véleményét tanítja, hanem beleilleszkedik az apostoli hagyományba. 
XVI. Benedek pápa az egység pápája. Elsősorban a belső egységre törekszik. Békét akar teremteni a liturgia terén, békét az elszakadt közösségek terén. Erősíteni kívánja a hitet azokon a kontinenseken, akiktől Európa csak tanulhat.
Imádkozzunk Szentatyánkért, hogy Isten még sokáig megtartsa egészségben és erőben, hogy vezetése alatt tovább haladhassunk a hit útján. Ad multos Annos!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...