A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2013. október 31., csütörtök

Ismét megújul blogunk - a szerk.

A Szent Kereszt Blog főszerkesztőjeként közölnöm kell néhány információt az olvasóval, illetve felvezetnem egy új arculatát a blognak. Ami nem is arculat, hiszen mindeddig megvolt, csupán a blog nevében jelent változást. Idén már egyszer történt ilyen, hiszen a Szentatya lemondásakor az ő tiszteletére ajánlottuk a blogot, így lett az SZTK blog XVI. Benedek pápa tiszteletére ajánlva. Ez nem pusztán azért történt, mert lemondott. Ez szükségessé tette kiemelnünk és őriznünk az ő nagyszerű teológiai gondolkodásmódját és személyiségét. 
A nemrég elhunyt Ackermann Kálmán atya ennek a blognak elindítója volt. Többször írtuk már, de ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy 14 hónapja még a pilisszentkereszti plébánia hivatalos oldalaként működtünk. Kálmán atya szerette, ha az általános információkon kívül más, teológiai vagy egyházi ünnephez kötődő írások is megjelennek a blogon. Támogatta a fiatal gondolkodók munkáit. Nyugdíjba vonulásával új arculatot vettünk fel, és ekkor lett az oldal a Szent Kereszt Tisztelőinek Blogja, röviden SzTK blog. 
Most ismét aktuálissá vált egy felajánlás. Szeptember elején arról beszélgettem Kálmán atyával, hogy mi jó és mi rossz a nyár elején elindított honlapban. Egyértelművé vált, hogy a megszokott blog stílusától teljesen eltér, a színeiben sem kedvező. Ezért ő azt javasolta, hogy változtassunk rajta. Én akkor már azonnal arra gondoltam, hogy a blog "régi" arculatát kell folytatni, vagyis a Blogot kell írni. Ennek ő nagyon örült, hiszen a blog mindennapos olvasója volt. Tanácsokat, útmutatásokat adott, és a leírtakról mindig beszélgetett. Folytatta a leírt gondolatokat, hiszen benne is elindítottak azok újabbakat. Minden teológiai "vitában" hűen ragaszkodott az Egyház mindenkori tanításához. Sokszor különleges oldalról közelítette meg az aktuális teológiai kérdéseket, vagy egy-egy ünnep tartalmát. Így a Mária ünnepek dogmatikai vonatkozásait, vagy éppen a pápaság kérdését, vagy az egyházfegyelmi kérdéseket. 
Nem fogunk eltérni azoktól az alapvető gondolatoktól, melyekkel Kálmán atya szolgált nekünk életében, a bloggal kapcsolatban. Úgy látszik, immár egyre szélesedő az olvasótáborunk is...
November elseje mindenszentek ünnepe. Ennek a magasztos ünnepnek előestéjén (vigíliáján) a Szent Kereszt Tisztelőinek Blogját főtisztelendő Ackermann Kálmán Gyula atya tiszteletére ajánljuk. Felajánlásunk kéri az összes szent közbenjárását is, akiknek reményünk és hitünk szerint már Kálmán atya is tagja. Ezért legyen teljes ez a felajánlás a Te Deum eléneklésével: 

És szóljon Mozart műve is, hálából Kálmán atya minden jótettéért, és azért, hogy ezt a blogot mindig támogatta, követte az itt közölteket, és imádkozott az Egyházért. 

a főszerk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...