A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2014. április 26., szombat

Szent pápák

Szent pápák! Könyörögjetek érettünk!

A két huszadik századi pápa szentté avatása kapcsán sokat olvashattunk és hallhattunk már. XXIII. János pápát leginkább a II. Vatikáni zsinathoz kötik, noha a zsinat végeredménye és az utána történt liturgikus reform nem hozzá köthető. Példakép lett már 2000-ben, most pedig az Egyház kimondja: az üdvözültek társaságában örvend. És továbbra is példakép minden keresztény számára. 
II. János Pál pápa legtöbbünk számára ismert, bár 14-15 éve már meggyengült erejével "kormányzott". Élete és pápasága meghatározó része a kommunizmus hatása alatt zajlott, és legfőbb célja a bűn elleni harc volt, hogy minden ember megismerhesse az Igazságot, aki nem más, mint Krisztus. 
Természetes, hogy mindkét pápa (ahogy minden pápa) tevékenységét, kormányzati szerepét lehet vitatni. Az életszentség nem feltétlenül az, hogy az ember mindent tökéletesen csinál... Sokszor például mások homályosítják el szemünket, naivitásunkra építve. Az Egyház kormányzása nem könnyű feladat. Mindketten életük végééig igyekeztek helytállni a rájuk bízott feladatban. 
A mostani szentté avatás egyik üzenete az, hogy megpróbálunk-e a mai világ viszontagságai ellenére is szentté válni, a jézusi úton haladni?! 
Kérjük Szent II. János Pál pápa és Szent XXIII. János pápa közbenjárását, leginkább az Anyaszentegyházért. 
Deo gratias!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...