A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. december 7., szerda

"A cölibátus egy csodálatos kaland Istennel"

"A cölibátus egy csodálatos kaland Istennel" - fogalmaz Stephan Turnovszky bécsi segédpüspök. Manapság divat megtámadni ezt a teológiailag megalapozott egyházi kijelentést, miszerint a cölibátus (papi nőtlenség) jó dolog. Nos, azonnal tisztáznunk kell a fogalmakat. Miszerint 'jó dolog' a lábvíz, vagy egy masszázs. (Kellemes karácsonyt...) Tehát az egyházi fogalomtárban a cölibátus igenis üdvös dolog. Tehát nem egy szükséges dolog, amelyet 'el kell szenvedni', hanem olyan eszköz, mely a kiválasztottakat képes teljesen Isten felé vezérelni. 
Staphan Turnovszky bécsi segédpüspök kiállt a cölibátus mellett, bármilyen furcsa is. (Itt jegyezzük meg: igen gyakori, hogy egy püspök felszólal, nyilatkozik egy adott témában - legyen az pápai megnyilatkozás -, és vállalja véleményét, mely rendszerint összhangban van az Egyház tanításával - főleg Nyugaton és Keleten...) 
A bécsi segédpüspök ráadásul diákok előtt fejtette ki nézetét. 
Sok alapja van annak, hogy az Egyház fenntartja a cölibátus intézményét. A házasságról és szexualitásról való lemondás nem 'hiány' - mondja a püspök. A legszebb, amit tehetünk: várjuk a mennyország beteljesülését.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...