A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. május 29., kedd

Hirdetések anno

Kálmán atya 1977-ben került Pilisszentkeresztre. Az első év hirdetéseiből válogattunk.
1977. december 4. Advent II. vasárnapja: "Pénteken, szombaton és vasárnap lelkigyakorlat. Pénteken és szombaton este 6-kor van a szentbeszéd. A beszédeket tartja Dr. Németh Pál ny. főiskolai tanár. Gyónási alkalom!"
1978. április 16. Húsvét IV. vasárnapja: "Jövő vasárnap bérmálás. A bérmálkozók gyülekezése 9:15-9:30 között. A püspök atya háromnegyed tízre érkezik. A kapu előtt a képviselő testület fogadja. A bérmálási szentmise végén a képviselő testület esküt tesz. Szentmise után a Testület tagjait fogadja a püspök atya a plebánián. 
Áldozás rendje: ministránsok, képviselő testület, bérmálkozók, bérmaszülők, hívek."
1978. május 21. Szentháromság vasárnapja: "Hétfőn a litánia után Biblia-óra. A jövő vasárnap Úrnapi Körmenet. A nagymise 10-kor kezdődik. Szeretettel kérem a kedves híveket, hogy az előző évekhez hasonlóan tegyük szép hitvallássá ezt a napot. A sátorok készítésére felkérem azokat a családokat, akik szokták készíteni. Két hét múlva zarándoklat Jézus Szíve búcsúra Mezőkövesdre. A 2. buszra még van hely."
1978. július 18. Évközi XI. vasárnap: "Szerdán lesz Szentatyánk, VI. Pál pápa megválasztásának 15. évfordulója. A következő vasárnap emlékezünk meg róla. Ima a pápáért."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...