A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. július 2., szombat

XVI. Benedek: az Egyház nem jótékonysági szervezet

A Szentatya ma reggel egy zarándoklat keretében tartott katekézist a VI. Pál teremben. A 7000 résztvevő számára, akik az Apuliai egyházmegyéből (Olaszország) érkeztek, elmondta, hogy az Egyház nem szociális szervezet, hanem a Krisztussal való találkozás helye. Az Egyház Isten közössége, a Krisztusban hívők, őt kérők és imádók közössége, amelyet a Szentlélek vezet. Felhívta a figyelmet a különböző problémákra, amelyek az ember és Teremtője közötti kapcsolatot gyengítik: nárcizmus, önzés, fogyasztás-függőség, egoizmus, különféle komplexusok. Ezért alapvető fontosságú, hogy a keresztény közösségek a hit helyes útját mutassák meg. Fontos kimondani: Ne félj! Nem vagy egydül! A katekzéisnek el kell kísérnie a gyermeket a spirituális fejlődés útján. Szükséges a folyamatos képzés, és a szentmise, a családi közösség. Különösen hangsúlyozta a pápa a szentségek fontosságát, amely a mások szolgálatára buzdít, és tesz képessé.
Ismét hangsúlyozta, hogy az Eucharisztiát minden elé kell tenni, saját elképzeléseinket alá kell vetni. A papoknak olyanná kell válniuk, akik "szeretettel és odaadással szolgálják Istent és az embereket".
Tegnap a FAO konferencia résztvevőinek mondott beszédében hangsúlyozta, hogy "a gyermekek az első áldozatai" az éhínségnek. Felelősséggel kell lennünk a jövő nemzedékei iránt is. Kérte, hogy a FAO enyhítse az éhínséget. Ismerjük fel azt, hogy Isten képmásai vagyunk. A közösségeknek fel kell ismerniük, hogy jövőjük érdekében a vidéki mezőgazdasági munkára szükség van. A család és a vidék összefügg, amely alapja lehet egy stabilabb jövőnek.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...