A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. október 25., kedd

Könyvajánló - YouCat - Pápež verí v mládež

Többször ajánlottunk már szlovák nyelvű könyveket is blogunkon. A szlovákiai kármelita kiadónál újdonság (július 3.) a YouCat szlovák nyelvű kiadása. 
A pápa előszavában felhívja a figyelmet arra, hogy a mai fiatalok között igen nagyok a különbségek. A Christoph Schönborn bécsi bíboros-érsek szerkesztésében megjelent könyvet izgalmasnak tartja, amely igenis aktuális és minket foglalkoztató kérdésekkel vannak teli. 
A Szentatya kéri: "tanuljátok a katekizmust szenvedélyesen és kitartóan!"
Vyberáme z predhovoru Benedikta XVI.:
"Na svetových stretnutiach mládeže, napríklad v Ríme, v Toronte, v Kolíne či v Sydney, sa stretávajú mladí ľudia z celého sveta, ktorí chcú veriť, ktorí hľadajú Boha, ktorí milujú Krista a ktorí si želajú ísť spoločnou cestou.
Práve v týchto súvislostiach sa zrodila myšlienka: Nemali by sme sa pokúsiť preložiť Katechizmus Katolíckej cirkvi do jazyka mladých ľudí? Nemali by sme sa snažiť previesť jeho hlavné výpovede do reči dnešnej mládeže? Nepochybne aj medzi mládežou dnešného sveta existuje celý rad rozdielov. A preto vznikol pod úspešným vedením viedenského arcibiskupa Christopha Schönborna takzvaný YOUCAT pre mládež. Dúfam, že kniha bude inšpirujúai a hojne zaujme mladých ľudí.
Mnohí mi tvrdili: Toto nebude dnešnú mládež zaujímať. Nesúhlasím a som si istý, že mám pravdu. Dnešní mladí ľudia nie sú tak povrchní, ako sa o nich tvrdí. Chcú vedieť o čo v živote skutočne ide. Detektívka je napínavá, pretože nás vťahuje do osudov druhých ľudí, ktoré by sa mohli pokojne prihodiť aj nám. Aj táto kniha je napínavá, pretože nám rozpráva o našom vlastnom osude a hlboko sa dotýka každého z nás.
Preto vás pozývam: Študujte katechizmus! Želám si to z celého srdca.
Katechizmus vám nebude vždy hrať do noty. Nebude vám to nijako uľahčovať. Bude totiž od vás požadovať nový život. Bude vám predkladať posolstvo evanjelia ako drahocennú perlu (porov. Mt 13,46), za ktorú človek musí dať úplne všetko.
Preto vás prosím: Študujte katechizmus vášnivo a vytrvalo!
Obetujte na to čas svojho života! Študujte ho v tichu svojej izby, čítajte si v ňom v dvoch, s priateľom, vytvárajte študijné krúžky a siete, zdieľajte sa po internete. Využívajte všetký spôsoby k dialógu o viere!"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...