A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. október 10., hétfő

Közlemény

Idén már hírt adtunk arról, hogy blogunk több változáson is átmenvén új külsőnek örvend. Ez azonban változó világunknak köszönhetően ismét megújul, megváltozik. A tartalom, lényeg azonban marad... 
Októberben az Eucharisztiával foglalkozunk többet, novemberben pedig az elmúlásról, a halálról, az optimizmusról és a feltámadásról lesz szó. November első hetében például temetőnkről, elhunytjainkról lesz bejegyzés - a temetőben fellelhető ritkaságokról, érdekességekről is. 
Decemberben adventi sorozat lesz, az adventi naptár mintájára. Januárban másik blogunk, A hit útján blogon kezdődik új sorozat.
Szeretnénk szolgái lenni annak a törekvésnek, melynek Alberto Bottari de Castello Magyarország apostoli nunciusa hangot adott: ez a nép "maradéktalanul vissza akarja szerezni keresztény önazonosságát". (az idézet a Magyar Kurír híréből származik)
Kérjük, hogy ajánlja ezt az oldalt ismerőseinek, barátainak akár e-mailben, akár csatlakozva a facebook oldalunkhoz. 
Részletek XVI. Benedek pápa üzenetéből (a megjelenő cikk végén van a letölthető dokumentum), melyet a  tömegtájékoztatás 45. világnapjára írt ( 2011. június 5.):
Olyan távlatok kerülnek elénk, amelyek nemrég még elképzelhetetlenek voltak, s most ámulatba ejtenek az új kommunikációs eszközök adta lehetőségekkel. Ugyanakkor egyre sürgetőbben egy sor gondolatot vetnek fel a kommunikáció értelméről a digitális korban. Különösen nyilvánvaló ez, amikor az internet rendkívüli lehetőségeivel és összetett alkalmazási módjaival találkozunk. Ahogy az emberi értelem minden más gyümölcse, az új kommunikációs technológiák is arra hivatottak, hogy a személy teljességének javát és az egész emberiséget szolgálják. Ha bölcsen használjátok, akkor ezek az eszközök hozzájárulhatnak az értelmezés, az igazság és az egység utáni vágy kielégítésére, amely még mindig az emberiség legalapvetőbb törekvése.
Szeretném arra hívni a keresztényeket, hogy bizalommal, tudatos és felelősségteljes kreativitással csatlakozzanak ahhoz a kapcsolati hálóhoz, amelyet a digitális kor lehetővé tett. Nem egyszerűen az ottani jelenlét iránti vágy kielégítéséért, hanem mert ez a háló szerves része az emberi életnek. A világháló hozzájárul az intellektuális és spirituális tudat új és összetettebb formáinak kifejlődéséhez és meggyőződéseink egymással való megosztásához. E téren is arra vagyunk hivatva, hogy hirdessük hitünket, hogy Krisztus Isten, az ember és a történelem Üdvözítője, az, akiben minden dolog eljut a beteljesülésére (vö. Ef 1,10). Az evangélium hirdetése a kommunikáció tiszteletteljes és diszkrét módját kívánja meg, amely ösztönzi a szívet és megmozgatja a tudatot. Ez a forma a feltámadt Jézus stílusára emlékeztet, amikor útitársul szegődött az emmauszi tanítványok mellé (vö. Lk 24, 13-35): közelsége által fokozatosan elvezette őket a titok megértésére, párbeszédet folytatott velük, tapintatosan megláttatta, ami a szívükben volt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...