A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. augusztus 26., vasárnap

Angelus: a Sátán hazug

Ma délben a Szentatya Júdás és Péter viselkedését állította szembe. Júdás hazug módon elárulta Jézust, Péter viszont kimondja: "Kihez mennénk?" A hazugság jellemzi Júdást, ahogyan a Sátánt is. Júdás egyébként ekkor még az apostolokkal volt, amikor a mai evangéliumi történet lezajlott. A pápa felidézte a "Vatileaks" ügyet, amikor is egy bizalmasa, munkatársainak egyike volt az, aki elárulta őt. Ha Júdás őszinte lett volna akkor, amikor Jézus feltette a kérdést: "Talán ti is el akartok menni?", akkor elment volna. 
Az Egyházon belüli árulásokkal szemben XVI. Benedek pápa pozitív példának hozta Péter apostolt, aki Jézusban hitt, és kimondta: "Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és megismertük, hogy te vagy az Isten Szentje." Szent Ágostont idézve elmondta a pápa: "Mit hiszünk és mit ismertünk meg? Hogy te vagy a Krisztus, az Isten Fia, hogy te magad vagy az örök élet, a testedben és véredben, amit nekünk adsz, ami te magad vagy."
"Kérjük Szűz Máriát, hogy segítsen nekünk úgy hinni Jézusban, ahogyan Szent Péter, és mindig egyenesek (őszinték) maradjunk." - fejezte be a pápa. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...