A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2013. január 13., vasárnap

Ébresztő

Kezdjük megszokni az új évet, néha úgy tűnik, mintha nem is kellett volna új naptárat vásárolni. Egyik nap jön a másik után, már a halászlé és "bájgli" illata is elillant a szobákból, sok helyen már a fenyő is kikerült. A háromkirályok is tovább mentek, ma pedig már a Jordánban történt esemény tanúi vagyunk. Jézus a "bűnös ember másaképp" megmerül a Jordán folyóban, és Atyja közli: ő az, akiben kedve telik, nekünk őt kell hallgatnunk. 
Egy hete szentelte püspökké három társával együtt Georg Gänsweint XVI. Benedek pápa. A pápa személyi titkára már több feladatot is ellát, hiszen a Pápai Ház prefektusa lett. A Szentatya szerdai katekézisében csodálatos gondolatokkal magyarázta el Jézus megtestesülését, melyet blogunk teljes hosszában közölt. 
Lima bíboros-érseke felhívta a figyelmet arra, hogy minden püspöknek a relativizmus ellen kell harcolnia. 
Jeruzsálemben hó esett, ami komoly gondot okozott a közlekedésben is. 
A héten hunyt el Jáki Teodóz bencés szerzetes, akinek a magyar egyházzene sokat köszönhet.
Boldog II. János Pál pápa közbenjárására bizonyos források szerint ismét csodák, gyógyulások történtek. Folyamatban van szentté avatási pere, viszont annak lezárása, vége még kérdéses. Ezzel kapcsolatban meg kell fontolnunk néhány kérdést. Alapvető dolog, hogy egy szent példakép. Összefügg bizonyos szempontból a népszerűség a szentté avatással, hiszen a "Santo subito" felkiáltásra gondolva is emlékszünk: egy pápát például a nép kívánságára is boldoggá/szentté lehet avatni. Egyedül Isten döntheti el azt, hogy valaki a mennyországba kerül-e vagy sem. Természetesen mi, emberek nem kérdőjelezhetjük meg egyik ember sorsát sem. Sok szempontból nagyszerű példakép és közbenjáró Boldog II. János Pál pápa. Többször érezhettük halála után is közbenjárását. Viszont mindemellett legfőbb feladatunk, hogy saját üdvösségünkön munkálkodjunk: "Kedveseim, ti mindig engedelmesek voltatok, félve-remegve munkáljátok hát üdvösségeteket, nemcsak amikor köztetek vagyok, hanem sokkal inkább most, hogy távol kell lennem." (Fil 2,12); "Rólatok azonban, szeretteim, ha így beszélünk is, jobbat tételeztünk föl, azt tudniillik, hogy munkáljátok az üdvösséget." (Zsid 6,9).
Örvendetes, hogy blogunk látogatottsága növekszik, és sok esetben személyesen fejezik ki egyetértésüket és örömüket a kedves Olvasók. Bízunk benne, hogy egyre többen megismerik blogunkat. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...