A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2013. március 13., szerda

Sirály ül a világ leghíresebb kéményén - a pápaválasztás második napja (FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK)

Ezekben a percekben is a Sixtus-kápolna híres kéményén trónol egy fehér sirály. A legtöbben természetesen jelnek vélik, magát a madár színét is. A sirály a kéménnyel együtt világhírre tett szert. A téren továbbra is bizakodó a hangulat a rossz idő ellenére.
Frissítés:
A madár az Újszövetségben az isteni gondviseléshez szolgál hasonlatul. Jézus ezt mondja: "Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe nem gyűjtenek, mennyei Atyátok tápolálja őket. Nem többet értek ti náluk?"
Jelképe a madár az erkölcstelenségnek, amikor a Jelenések látnoka Babilont ördögök tanyájának mondja: "minden tisztátalan szellem hajléka, minden tisztátalan madár fészke" a bűnös város (Jel 18,2). Az utolsó időkben pedig eszköze az ítélet végrehajtásának, amikor az "angyal harsány hangon szólt az égi madaraknak: Gyertek, gyűljetek össze az Isten nagy lakomájára. Egyétek a királyok húsát, a vezérek húsát, a bajnokok húsát, a lovak és lovasok húsát, minden szabadnak és rabszolgának, kicsinek és nagynak a húsát." Jel 19,17k
Az egyházatyák az égi segítséget látják a madárban. A Teremtés könyvében szereplő madarak előképei az apostoloknak, akik az egész földet bejárva hirdetik Isten Igéjét. (forrás: Dávid Katalin: A teremtett világ misztériuma)
ÚJ FRISSÍTÉS: Elrepült a sirály.(18:17)
FRISSÍTÉS: 18:19-KOR MÁSIK SIRÁLY ÜLT A KÉMÉNYRE
A második sirály is elrepült. Várjuk a füstöt. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...