A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. október 17., szerda

Külföldi honlapok szemléje - röviden

Most néhány, külföldi honlap által közölt hírekből emelünk ki mondatokat, gondolatokat. 
- Enrico Dal Covolo posztulátor kijelentette, hogy újabb források is azt igazolják, I. János Pál pápát nem gyilkolták meg. 33 nappal megválasztása után halt meg a "mosolygós pápa". 
- Franz-Peter Tebartz-van Elst Limburg püspöke kifejtette a szinóduson, hogy a liturgia nem az emberi kreativitás helyszíne, hiszen az isteni mű. 
- Ma délelőtt XVI. Benedek pápa elkezdte új katekézis-sorozatát: mit és hogyan hiszünk? 30.000 zarándok előtt beszélt arról, hogy a Krisztussal való találkozás öröm, rajta keresztül ismerjük meg Istent. Az Egyház azért van, hogy közvetítse az igazságot. Kitért a relativizmus okozta károkra is. Hangsúlyozta: a II. János Pál pápa idején kiadott Katekizmus nagy segítség hitünk megértésében, megtanít minket visszatérni Istenhez. 
- Jean-Louis Tauran bíboros felhívta a figyelmet a szírekkel való szolidaritásra. Ő is tagja lesz annak a küldöttségnek, mely jövő héten megy Szíriába a Szentatya nevében. Segítenünk és támogatnunk kell azokat, akik Szíriában most szenvednek. 
- A ciszterci építészetről is ír cikkében Matthew Aldermann, aki a 35 nővérnek otthont adó kolostor felújításáról ír, képekkel illusztrálva. Fontos a helyiségek elhelyezkedése, a napfény kihasználása, és más kolostorok építészeti jellemzőinek egybevetése. 
- Marx bíboros arról beszélt, hogy az Egyház soha nem akar alkalmazkodni a többségi véleményhez, főleg nem hitét átalakítani. Szerinte túl sokat foglalkozik az Egyház a morális és strukturális kérdésekkel, ahelyett, hogy rámutatna a végső célra, mely inspirálhatná a hitünket. Meg kell kérdezni: "Valóban Krisztus a középpontja a prédikációknak?" Meggyőződése Marx bíborosnak, hogy a keresztény hit nem fog eltűnni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...