A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. október 6., szombat

"Szükség van imádkozó emberekre"

Ezt Szent Josemaría Escrivá mondta, akinek ma van szenttéavatásának tizedik évfordulója. 2002. október 6-án II. János Pál pápa avatta szentté. Legnagyobb üzenete ma is az, hogy az ember legfőbb hivatása szentté válni. Isten akarata ugyanis ez. Ezen az úton segít minket ma is Escrivá számos prédikációja, írása. Egyszerű megfogalmazásban, érthető módon szól mindenkihez arról, hogy mi az imádság útja, és hogyan lehet valaki szent. Most tőle idézünk az évforduló alkalmából, és kérjük közbenjárását éltünk minden napjához.

Isten akarata, hogy szentek legyünk
A kiválasztás, kegyelmének ajándéka, egyúttal célunkat is világosan kijelöli, a személyes életszentséget. Szent Pál tömören kimondja: haec est voluntas Dei: sanctificatio - Isten akarata ugyanis ez: a ti megszentelődéstek. Ne felejtsük el tehát soha, hogy ezt a magas célt akarjuk elérni, ezért vagyunk az Úr nyájában.
Belső élet, lelki élet. Ezzel a követelménnyel véteti észre magát mindegyikünk lelkében a Mester. Szentekké kell válnunk; mégpedig, ahogy mifelénk mondják: tetőtől talpig - olyan keresztényekké, akikért akár szenttéavatási pert is lehetne indítani, hamisítatlanokká. Bármi más (életút választása) azt jelentené, hogy egyetlen Mesterünk méltatlan tanítványai vagyunk, kudarcot vallottunk. ...
De ne felejtsétek el, hogy senki sem születik szentnek. A szent szentté válik. Azzá lesz az isteni kegyelem és az ember együttes működése hatására. Az első századok egyik keresztény szerzője így ír az Istennel való egyesülésről: Minden, ami fejlődik, kicsinykként kezdi. Táplálékot vesz magához és ettől állandóan nő, és nagy lesz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...