A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. szeptember 18., vasárnap

Angelus - IX. 18.

Megszámlálhatatlan zarándoksereg előtt mondta el ma délben XVI. Benedek pápa szokásos Úrangyala (Angelus) imádságát. Beszédében szólt arról is, hogy Pál apostol az új evangelizáció modellje. 
Szent Pál a mai olvasmányban a Filippiekhez szól. Ezt a közösséget Jézus halála és feltámadása után 20 évvel hozta létre missziós útja során. Itt volt az első keresztény közösség Európában.
"Számomra az élet Krisztus, a halál pedig nyereség" (Fil 1,21). Az újfajta emberi életre kell rátalálni, mely a Krisztussal való közösség. Jézus nemcsak egy vallási vezető, egy történelmi alak, hanem ember is, akiben Isten lakik - hangsúlyozta a pápa. 
"Az Isten szeretet, Ő emberré lett Jézusban, és áldozatával az emberiséget a gonosz szolgaságából megszabadította, és biztos reménységet ajándékozott." Szent Pál olyan ember volt, aki három nemzetet egyesített önmagában: zsidó, görög és római. A kereszténység örömhírét nem véletlenül vitte el a világba, és hidalta át a távolságokat. 
A hit szépségét újra fel kell fedeznünk. Alázatos "munkavállalóknak" kell lennünk, kártérítési igény nélkül, akiknek a jézusi küldetés, misszió a fontos az Egyházban. Az evangélium képes megváltoztatni a világot. 
Végül kifejezte örömét, hogy a napokban Németországba, hazájába utazik. Felszólított mindenkit: "Tegyetek tanúságot embertársaitoknak a reményről és irányról a jövőre nézve. Áldott vasárnapot!" (kath.net)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...