A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. szeptember 16., péntek

Öt nap múlva XVI. Benedek pápa Németországba utazik

Szeptember 22-én 08:15-kor érkezik a Szentatya Berlinbe. Szeptember 25-én tér vissza Rómába. A programokat a német nyelvű katolikus hírportálon követheti figyelemmel. A pápalátogatás hivatalos honlapja is folyamatosan frissül. 
A látogatást nagy várakozás előzte (előzi) meg, mely természetesen a kritikusok és "pápa-ellenesek" számára is "vérnyomás-emelkedést" okozott... Krisztus szava juthat eszünkbe, amikor az Egyházáról ezt mondja: "a pokol kapui nem vesznek erőt rajta." 
Imádkozzunk azért, hogy XVI. Benedek pápa szülőhazájába történő látogatása egész Európa számára erőforrás legyen. Európának megújulásra van szüksége, az Egyháznak pedig ismét katolikussá kell válnia

Imádság a pápáért
Ó, Jézus, az Egyház Ura és Királya! 

Szent jelenlétedben megújítom földi helytartód, a pápa iránti feltétlen hűségemet. Általa mutatod nekünk a biztos és világos utat, melyet a zűrzavar, nyugtalanság és békétlenség közepette követnünk kell. Erősen hiszem, hogy általa kormányzol, tanítasz és megszentelsz minket, és hogy az ő nyájaként alkotjuk az igaz Egyházat, mely egy, szent, katolikus és apostoli. 
Add kegyelmedet, hogy hűséges gyermekeként szeressem, megéljem és továbbadjam tanítását. Óvd életét, világosítsd meg értelmét, növeld lelki erejét, védd meg a rágalmakkal és a gonoszsággal szemben. Csendesítsd a hűtlenség és engedetlenség romboló szeleit, és add, hogy az ő vezetésével Egyházad egységes és állhatatos maradjon a hitben és a cselekedetekben, és megváltó műved eszköze legyen.
Ámen. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...