A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. január 4., szerda

A liturgia Istenhez fordul

Blogunkon már felhívtuk a figyelmet Nicola Bux magyarra fordított könyvére és előadására. A könyv "Mélyülő hittel a szentmisén" címmel jelent meg Barsi Balázs ferences atya előszavával. A szerzőtől idéztünk is december közepén. Az interneten megtekinthető egy interjú Nicoa Bux atyával, melyet a televízióban már láthattak azok, akik nyomon követik a Katolikus krónikát. 
Nem hanyagolható el XVI. Benedek pápa azon törekvése, mely az emberiség jobbá tételére irányul. Valóban csak úgy újulhatunk meg és találhatjuk meg igazi önmagunkat, ha először Isten felé fordulunk, testünkkel és lelkünkkel. Már nincs helye azoknak a próbálkozásoknak, melyek ötletek, módszerek és divatok keresésében látták a jövőt. Az igazi szent Isten felé fordul és úgy várja üdvösségét. Nem "hátraarcot" kell hirdetnünk, hanem a forráshoz, Krisztushoz való visszatérést. Nem vethetjük el Anyaszentegyházunk közel 1970 éves történelmét, melyben emberek milliói váltak szentté. Nem dobhatjuk ki liturgiánk fejlődését azzal az érvvel, hogy a mai embernek másra van szüksége. Bizonyos teológusok (sok esetben nem katolikusok) azt vallják: a mi vallásunk (római katolikus) a szomorúak vallása, nincs benne élet és öröm. (Ebben a témában a közeljövőben olvashatnak blogunkon cikket.) Nos, akinek számára nem tisztázott a boldogság fogalma, annak ajánljuk Jézus boldogság-mondásait. Amennyiben Jézus a szenvedésből tanult engedelmességet Isten Fiaként, úgy az ember nem írhatja felül az igazi boldogság fogalmát. A liturgia nem azt a célt szolgálja, amit mondjuk egy vidéki lakodalom. Noha a vidéki lakodalom száz évvel ezelőtt szintén másmilyen volt, mint ma, mégis: nem húzhatjuk le a szentséget a mi aktuális szellemi szintünkre. 
Blogunkon már számos könyvet ajánlottunk ebben a témában. A hit évére való felkészülés fontos feladata lesz blogunknak. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy új blogot. (A tavalyi év végén még nem gondoltunk új blog létrehozására.) Ez előkészületi blog lesz A hit évére. Indulásának idejét közöljük. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...