A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2012. november 28., szerda

Útmutatás, de nem nekünk

Ismét egy - immár általánossá váló - jelenségről kell tájékoztatunk a kedves Olvasót. Magyarország első számú katolikus hírportálja ugyanis ismét ámít. A sok érdekes beszámoló mellett egy fontos és hitünket meghatározó jelentésbe hiba csúszott. No, persze mi sem vagyunk hiba nélkül, de azért egy történelmi egyház hivatalos honlapja nem tehet ilyet. 
Az történt, hogy hétfőn délben a MK "Útmutatást ad a pápa új könyve a karácsonyi felkészüléshez" címmel cikket jelentetett meg. Ezzel semmi baj nem lenne, csak megint az a fordítás-probléma... Olvasóink már lassan hozzászokhattak, hogy nagyon szeretnénk a pápa gondolatait magyarul is olvasni. Most is ez a probléma. 
Miért írják le, hogy "útmutatást ad", ha egyszer magyar ajkú közönségnek írják, akik számára nem érhető el? Ráadásul fokozza is: "A pápa új műve, a Jézus-trilógia, a Jézus gyermekkoráról írt utolsó rész időben került a kezünkbe...". Kinek a kezébe? December eleje lesz hétvégén, és nem tudjuk megrendelni ezt a bizonyos könyvet. Akkor hogyan is segít minket a készületben? Ja, hogy tudni kell hozzá olasz, német, angol, vagy spanyol nyelven? 
A kath.net német nyelvű portál (mely XVI. Benedek pápa közkedvelt oldala) minden nap - a hivatalos bemutatás óta - az új Jézus-könyvről cikkezik. És nekünk ennyi elég: "műve csodálatos és valóban magával ragadó"? 
Amennyiben tévedtünk, és hozzáférhető az új könyv magyarul, kérjük e-mail címünkre jelezzék! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...