A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2014. szeptember 12., péntek

A hit útján blogunkkal

2011. augusztus 3-án, több, mint három éve indult el az akkor egy éves blog új honlapjaként A hit útján című blog. A teológiai honlap jelenleg is pótolhatatlan, három év elteltével. Az elmúlt másfél év pedig erősebben is bizonyította, hogy a teológiai gondolkodás holtpontra ért. Benedek pápaságának végével a teológiával, liturgiával foglalkozó oldalak néhány hónapig szüneteltették munkájukat, majd újra életre keltek, hála a Szentléleknek! Hazánkban közismert az internetezők számára, hogy csekély továbbra is azon oldalak száma, melyek értelmesen foglalkoznak a teológiával, hittel. És ne legyen félreértés, itt nincs megkülönböztetés! Vagyis egyedül az Egyház hagyománya számít, az, amit az Egyház 1970 éven át hitt és ünnepelt. 
Ezzel a bejegyzéssel csak egy a célunk: ünnepelni a négy évet, hogy négy éve műkődik blogunk, valamint a három éve létrehozott "A hit útján" blogunkat. Az ott megjelent írásokat ma is megtalálja! Olvasson, böngésszen, hogy szerény blogunk segítségére lehessen. 
Négy évvel ezelőtt Ackermann Kálmán pilisszentkereszti plébánossal együtt blogot hoztunk létre, ami a plébánia honlapjaként működött. Egyre bővült a liturgikus ünnepek kapcsán a teológiai írásokkal, mindennapos lett az egyházzene, liturgia, művészet. Mindezek XVI. Benedek pápaságának idejére estek, amikor ez a látásmód nem számított sem ritkának, sem furcsának. De nem számított hittagadásnak sem. Megláttuk a lehetőséget, hogy az Egyház hagyománya, az Egyház mindenkori tanítása, az aktuális pápa tanítása és tevékenysége teljes összhangban van. Sajnos hanyatlás következett: sorra hagytak el minket a "nagyok". Mintha kimerülés lenne. De ezt nem hagyhatjuk. Folytatni kell lelkiismeretünk szerint mindazt, amivel akkor elindultunk. Négy éve a lelkesedés vezetett minket, és a többszöri lankadás ellenére is folytatnunk kell. 

Most újra felhívjuk a figyelmet oldalainkra: 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...