A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2014. szeptember 7., vasárnap

Vasárnapi újság

A Szentírásban találjuk: "Vagy ha egy asszonynak tíz drahmája van, és elveszít egy drahmát, vajon nem gyújt-e lámpást, nem söpri-e ki a házát, és nem keresi-e gondosan, míg meg nem találja?" (Lk 15,8)
A mi esetünkben asszonyról van ugyan szó, de nem volt drachmája...
Megtörtént eset. Tegnap (szombaton) esküvő volt egy magyarországi templomban. Az ifjú pár helyi szokás szerint külön vonult be. A menyasszony elé a koszorús lányok virágszirmokat szórtak (élő virágét). A templom rendje viszont nem ismer ilyet, vagyis nem is történhetett volna meg ilyen. De hát, megtörtént. A szirmok immár a templom közepén nyugvó futószőnyegen hevertek. 
A templom sekrestyése egy idős hölgy. Az eseményeket megelégelve, a házasságkötés szertartásának kellős közepén cirokseprűjével elindult...
Könyörtelen volt a virágszirmokhoz, egyiknek sem kegyelmezett. Mindnek lapátra kellett kerülnie. Lám, így lett az illatos rózsabimbóból esküvői áldozat. 
Ugyanis a sekrestyés hölgy a szentlecke felolvasása alatt elindult, és cirokseprűvel felsöpörte az öt perce leszórt szirmokat. Az evangélium idejére ugyan megállt, de utána folytatta. Ez így tartott a beszéd végéig. Minden szirom eltűnt. Az örömapa a szertartás végére ideg-apa lett, gyanítom, csak a lakodalom helyszínéig... 
Schubert Ave Maria-ja is felcsendült ekkor, de a násznép számára valószínűleg csak egy dolog lesz emlékezetes: a cirok. 
03:38-tól látható a számunkra érdekes rész. 

Ps.: A szemmel látható megjelenési hibákra egy órán keresztül kerestük a megoldást. Nem jártunk sikerrel. Ilyen ez a blogger. Reméljük, így is el tudják olvasni. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...