A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. január 31., hétfő

Programok

Ezen a héten ismét sok alkalom, ünnep lesz. Hétfő este a sok segítő kéz hamar elbontotta a karácsonyfákat és a betlehemeket a templomban, egyben a takarítást is elvégezték. A sok helyi hívő mellett még a plébánián megszálló vendégek is besegítettek. A templomban így az Egyház családi arca mutatkozott meg egy időre.
Szerdán, február másodikán ünnepeljük Urunk bemutatását a templomban. Szentmise ezen a napon délelőtt 09:00-kor és este 18:00-kor lesz. A délelőtti szentmisén gyertyaszentelést végzünk. Erre lehetőség szerint hozhat mindenki gyertyát, melyet majd hazavisz a szentmise után.
Csütörtökön lesz Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja. Az esti 17:45-kor kezdődő szentmise keretében (prédikáció után) lesz az ún. Balázs-áldás. Ez hitünk szerint majd megóv a betegségektől (a szent közbenjárása által).
A héten elsőpéntek, így az esti szentmise Jézus Szíve tiszteletére lesz. (Reggel nem lesz szentmise.)
Szombaton este Szűz Mária tiszteletére végezzük az esti szentmisét - a Rózsafüzér Társulat miséje. (Reggel nem lesz szentmise.)
Február első hetében vagyunk még ugyan, de már most jelezzük, hogy 14-én (hétfő) az esti szentmisén Szent Cirill és Metód emléknapját tartjuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...