A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2010. november 14., vasárnap

Szent Erzsébet ünnepe

Senyei Károly: Árpád házi Szent Erzsébet szobra
a budapesti Szent István-bazilikában
Mivel plébániánk is helyet ad a Szent Erzsébet-napi rendezvények egy részének, valamint a program csúcspontja az ünnepi szentmise lesz, az alábbiakban elolvashatják az ünnepséggel kapcsolatos részleteket.

Pilisszentkereszt Önkormányzatának szervezésében 2010. november 19-én projektzáró rendezvényre és konferenciára kerül sor Pilisszentkereszten. A rendezvény az új Szent Erzsébet Parkban kezdődik 16:00-kor, ahol ünnepélyesen átadják a játszóteret. 16:45-kor fotókiállítás nyílik a Kántor-házban (A kiállítást még szombaton és vasárnap, 10:00-17:00 között lehet megtekinteni.) 17:15-kor III. Béla emlékműsor. 17:30-kor ünnepi szentmise kezdődik a templomban, melyet Ackermann Kálmán plébános atya mutat be. 18:00-kor konferencia. Ezt követi egy állófogadás.
A történelem minket is kell, hogy alakítson ahhoz, hogy mi is tudjuk alakítani a történelmet. Vegyünk részt az ünnepségen minél többen, és imádságos lélekkel merítsünk erőt Szent Erzsébet hősies példájából. Pénteken ünnepi bejegyzéssel emlékezünk meg a szentről honlapunkon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...