A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. június 6., hétfő

A kommunikáció 45. világnapja

Ma van a kommunikáció 45. világnapja. Ebbe a világnapba blogunk is bekapcsolódik egy rövid idézettel. Előtte viszont meg kell említeni néhány dolgot. Blogunk lassan egy éve működik, mint a pilisszentkereszti Szent Kereszt Plébánia honlapja. Nem sokkal indulása után bővült egy új, hittanos oldallal. Fent menüsor található, amely újabb aloldalakra vezet: imádságok szlovák nyelven, ciszterci vonatkozás, információk, képek. Jobb oldalon pedig megtalálható az archívum, az ajánlott linkek (oldalak), programok, címszavak, olykor pedig szavazás. A statisztika azt mutatja, hogy eddig összesen 19 333 oldalmegjelenítés történt. Ebből az elmúlt hónapban 2 635. Amennyiben hihetünk a blogger statisztikáinak, akkor a honlapra sokan a Google keresővel jutnak el. A liturgikus év során ahogyan haladunk, az adott ünnepre, szentségre keresnek rá sokan. Olvasottak a vasárnapi gondolatok is. Igyekszünk minden cikkhez képet mellékelni, de sokszor egyéb tényezők miatt nem sikerül a helyi eseményekről képeket közölni. Az oldalak közül a legnépszerűbb mindig az aktuális időszakra készített oldal, mint most a PÜNKÖSD 2011. Ezt követi stabilan a "Modlitby" oldal.
A napszakokat illetően a reggeli és esti órákban növekszik meg a látogatottság - érthető módon.
A statisztika kimutatja az országokat is, ahonnan megnézték a honlapot. Esetünkben ez Magyarország, Románia, Szlovákia, Egyesült Államok, Németország, Szerbia, Ausztria, Svédország, Csehország, Ukrajna, Horvátország... (nézettségi sorrend)
Érdekes módon a legnépszerűbb bejegyzés "A szent királylány" című. Ez Szent Margitról szól. Talán ő a legnépszerűbb magyar szent?
Igyekszünk kihasználni a pápai útmutatások alapján a blog minden lehetőségét, hogy a hitet terjesszük. Minden nagyobb ünnepen, a liturgikus év során az Egyház tanítását igyekszünk átadni. Tudjuk, ez nem a legtökéletesebb fórum, ám sokan ma az internet világában élnek. A fejléc változatossága is újdonság, melyet húsvétkor vezettünk be. Ezzel jelezzük az időszak jellegét, amelyben jelenleg vagyunk.
Bízunk abban, hogy továbbra is tudjuk tartani a rendszerességet, mely olykor emberi okok miatt természetes módon megszakad, vagy megtörik. Aki eddig látogatta és olvasta a honlapot, az tegye meg ezután is, és reklámozza, ajánlja ismerőseinek! Mi arra törekszünk, hogy a honlap ne elfogult, hanem katolikus legyen.
Most Boldog II. János Pál pápa gondolatait idézzük fel, amelyeket 2005-ben fogalmazott meg a világnapi üzenetében:
"Minden kommunikáció modellje és példaképe Isten Igéjében található: "Azelőtt Isten a próféták útján több alkalommal szólt őseinkhez. Ebben a végső korszakban a Fia által beszélt hozzánk" (Zsid 1,1-2a). A megtestesült Ige új szövetséget hozott létre Isten és az ő népe között " olyan szövetséget, amely közösségben egyesít bennünket is egymással. "Ő a mi békességünk, a kettőt eggyé forrasztotta, és a közéjük emelt válaszfalat ledöntötte, az ellenségeskedést kiküszöbölte" (Ef 2,14).
Az ez évi tömegtájékoztatási világnap alkalmából azért imádkozom, hogy a médiában (dolgozó) férfiak és nők a maguk részéről tegyenek azért, hogy ledöntsék az ellenségesség falát, amely elválasztja a népeket és a nemzeteket, táplálva ezzel a meg nem értést és a bizalmatlanságot; hogy tudják hasznosítani a rendelkezésükre álló forrásokat a barátság és a szeretet kötelékeinek megerősítésére, amelyek világosan jelzik Isten Országának kezdetét itt a földön."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...