A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. március 27., vasárnap

Erőteljes üzenet - Angelus

XVI. Benedek pápa mai Úrangyala imádságában nyomatékosan felszólította a politikai és katonai vezetőket, hogy Líbiában hallgattassák el a fegyvereket. Tekintettel az egyre drámaibb hírekre Líbiával kapcsolatban, aggodalmát fejezte ki a pápa. A diplomciának a békés megoldásokat kell keresnie, és jelét mutatni a megbékélésnek. A párbeszédet kell előnyben részesíteni Líbiában.
Az evangélium kapcsán elmondta: Isten mindenhatósága tiszteletben tartja az embert. "Zörget szívünkön, és türelmesen várja a választ."
A pápa felhívta a figyelmet a csend értékére. A szobában, a templomban vagy egy távoli helyen. Isten Krisztust küldte, hogy az ember örök élet utáni szomját csillapítsa. Krisztus szavát pedig csak odafigyelve lehet meghallani. Az evangélium teli van szimbólumokkal. A víz jelzi keresztségünket is. A víz szimbóluma a Szentléleknek is, Isten Ajándékának, melyet Jézus küldött el nekünk. Ha kapcsolatunk Istennel valódi és gyermeki, akkor tudjuk lélekben és igazságban imádni. Minden ember lehet olyan, mint a szamáriai asszony: hallgatja Jézus szavát.
"A víz és étel szükséges az ember számára. Azonban úgy érezzük, hogy bensőkben  is egy igen komoly szomjúság és éhség van. Jézus be akarja tölteni vágyakozásunkat az igazság, szépség és jóság iránt. Ahol a bűn általi kiszáradás veszélye fenyeget, ott Isten magát adja vízként, amely az örök élet forrásaként szökell bennünk. Hagyjuk magunkat, hogy szeretete által új életre "frissítsen" minket."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...