A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. március 2., szerda

Szent Cirill ereklyéi

Március elsején a pozsonyi székesegyházban a szlovák Tábori Ordinariátus átvette a Szent Cirill ereklyét. Az ereklye egy hónapon keresztül "vándorol": elviszik a katonai, rendőrségi, büntetés-végrehajtási kápolnákba országszerte. František Rábek elmondta, hogy az Egyháznak különleges küldetése van a katonák, rendőrök, tűzoltók, orvosok, vámtisztek, börtönőrök és bírósági őrök között. Szent Cirill és Metód szlávok közötti missziója őseink egész generációit felemelte és segített nekik győzni a legnehezebb időszakban. Mons. Mario Giordana apostoli nuncius beszédében kiemelte a lelkészek szerepét a mai, kihívásokkal teli környezetben, ahol spirituális küldetésüket kell teljesíteni. A jelenlévők hálájukat fejezték ki XVI. Benedek pápa iránt.
Az ünnepség a Katonai Ordinariátus alapításának 8. évfordulója alkalmából volt. A Belügyminisztérium és a Mater Salvatoris kórus biztosította a zenei műsort.
Az ünnepen részt vett František Rábek katonai ordinárius, Mario Giordana nuncius, Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek, Viliam Judák nyitrai püspök, Róbert Bezák nagyszombati érsek, Ján Babjak görögkatolikus érsek, Ján Sokol nyugalmazott érsek, Dominik Tóth érdemesült nyitrai püspök, és számos plébános, káplán.
(forrás: Tibor Ujlacký, TK KBS)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...