A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. március 13., vasárnap

Miért a nagyböjt? Miért a kereszt?

A bűn ellen küzdeni kell, mert a bűn az oka minden rossznak. Isten segítséget nyújt, hogy megmentse a bűnöst.
A Szentatyát a Szent Péter téren motorosok csoportja is köszöntötte: a motorok "bőgetésével". XVI. Benedek pápa nagyböjt első vasárnapján elmondta, hogy Krisztus életének csúcspontja a kereszt, amelynek oka a bűn volt, mely gyökere minden rossznak. Valójában: ha Isten eltűnik a horizontról, akkor nem kell már a bűnről sem beszélni. Az árnyék akkor látható, ha látható a nap is.
"Isten nem helyesli a bűnt, mert ő a Szeretet, az Igazságosság és a Hűség." Ezért nem akarja a bűnös halálát, hanem megtérését. A bűn ellen szellemi harcot kell vívnunk, melyre a megkísértett Jézus mutat példát.
XVI. Benedek pápa a Kúriával együtt megkezdi nagyböjti lelkigyakorlatát, melyhez minden hívő imáját kérte.
"Nagyböjt a változásra hív minket. Engedjük magunkat Jézus által vezettetni, mint a kisgyermek, akinek édesanyja fogja kezét, és vezeti a világban tett első lépéseit. Ismerjük be bűneinket, kérjünk bocsánatot és mindenekelőtt táplálkozzunk Isten Igéjével. A Szentlélek vezesse szívünket ezen a zarándokúton."
A Szentatya megemlékezett a természeti csapásokkal sújtotta Japánról is, őket imájáról biztosítta, minket pedig az áldozatokért való imádságra kért.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...