A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. március 29., kedd

Nagyböjti ajánló

Ilyenkor sok templomban felcsendül egy-egy zeneszerző műve, mely Jézus szenvedéstörténetéhez kapcsolódik, vagy azt dolgozza fel (Stabat Mater, Passió, misék). Az interneten keresgélve megtaláljuk ezeket. Most két kiemelkedő kulturális programra hívjuk fel a figyelmet.
Nagyböjti ünnepi hangverseny lesz Tempfli József nyugalmazott nagyváradi püspök 80. születésnapja alkalmából a Gazdagréti Szent Angyalok-templomban.
Az előadókról:
Kovács János - a Magyar Állami Operaház elsőkarmestere, Kossuth- és Liszt-díjas, ÉrdemesMűvész
Kolonits Klára - Liszt-díjas szopránénekes, nemzetköziénekversenyek győztese és különdíjasa,elismert oratórium- és dalénekes.
Megyesi Schwartz Lúcia - mezzoszoprán, szinténtöbb nemzetközi énekverseny győztese,díjazottja, sokoldalú opera-, oratórium- ésdalénekes. Legutóbb a Liszt-év kapcsán Párizsbanlépett fel.
Fekete Attila - Liszt-díjas tenorénekes. Zeneakadémistakéntdebütált az Operaházban.Gyakori vendége az európai és amerikai dalszínházaknak,koncerttermeknek.
Juraj Peter - a Pozsonyi Nemzeti Operaeurópaszerte ismert kiváló basszusénekese.Vendégként többször fellépett Magyarországonis.
Oberfrank Pál - színművész, a VeszprémiPetőfi színház igazgatója.
Műsor: Donizetti: Miserere - 1. tétel; Rossini: Stabat Mater.
Április 30-ig még megtekinthető a Magyar Nemzeti Galériában Munkácsy Krisztus-trilógiája.

Első alkalommal látható együtt a 19. századi magyar festőóriás, Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája Budapesten, a Magyar Nemzeti Galéria és a Munkácsy Alapítvány közös kiállításán. Munkácsy Mihály három legjelentősebb bibliai témájú festményének a Magyar Nemzeti Galériában való bemutatására a debreceni Déri Múzeum felújítása ad alkalmat. Az Ecce Homo a debreceni Déri Múzeum, a Krisztus Pilátus előtt a kanadai Art Gallery of Hamilton, a Golgota pedig Pákh Imre amerikai magyar műgyűjtő tulajdona. A három mű évek óta a Déri Múzeum állandó kiállításának része. A Budapesten november 23-tól látható kiállítás különlegességét az adja, hogy a három óriási méretű festményt olyan, a Magyar Nemzeti Galériában őrzött, saját kezű kisebb változatok, valamint más olaj- és grafikai vázlatok kísérik, melyek eddig még soha nem szerepeltek a nyilvánosság előtt. (mng)
Mindkét eseményre jegyek válthatók a Jegymesternél.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...