A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. március 20., vasárnap

A színeváltozás: Jézus istenségének kinyilvánítása

Mai Úrangyala imádságában XVI. Benedek pápa felszólalt a líbiai összecsapások miatt, és a lakosság védelmére szólított fel. A pápa kifejezte mély aggodalmát az események alakulása miatt. A lehető leghamarabbi békére és összhangra szólította fel az országot.
Az evangélium kapcsán a Szentatya elmondta: a Nap ragyogása számunkra a legerősebb. Ám Krisztus ragyogása a hegyen még erősebb volt. Abban Jézus isteni dicsősége csillogott. Mózes és Illés a törvényt és a prófétákat jelentik. Szent Ágostont idézte, aki szerint az embernek egy lakása van: "Krisztus, aki Isten Igéje: Isten Igéje a törvényben, Isten Igéje a prófétákban."
Jézus nem változott át, hanem kinyilatkoztatta istenségét. "legbenső valójáig áthatja Isten, s létének Istennel telítődése tiszta világossággá lesz". (A názáreti Jézus, 257.)
Buzdított a pápa a gyakoribb elmélkedésre, imádságra, Isten Igéjének hallgatására nagyböjtben, valamint a lelki megtisztulásra. Isten fénye ránk ragyogott Krisztusban, a keresztség szentségében, hogy mi is a "világ világossága" legyünk. (szerk.: "A keresztség által Krisztus világosságába öltöztünk, és mi magunk is világossággá lettünk." - A názáreti Jézus, 257.) Engedjük, hogy bevilágítsa a bűn miatt sötét szívünket.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...