A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. március 19., szombat

XVI. Benedek pápa befejezte a nagyböjti lelkigyakorlatot

Ma véget ért az egyhetes vatikáni nagyböjti lelkigyakorlat. A Szentatya és munkatársai naponta négyszer jöttek össze: szentmisére, imádságra és elmélkedésre. XVI. Benedek pápa zárta a lelkigyakorlatot védőszentjéről, Szent Józsefről szóló elmélkedéssel. A lelkigyakorlat elmélkedéseit Francois-Marie Lethel kármelita szerzetes, professzor tartotta. A szerdai általános kihallgatás is elmaradt a lelkigyakorlat miatt.
A Szentatya megköszönte Lethelnek a lelkigyakorlaton mondott útmutatásait. Kiemelte, hogy a résztvevők lelkileg gyarapodhattak ezen a héten, és lelki feladatokat is kaptak.
A hét témája ez volt: „Krisztus fénye az egyházban – II. János Pál és a szentek teológiája”. Szent József mellett szó volt Lisieux-i Szent Terézről, Canterbury Szent Anzelm szemlélődéséről. A vezető szerzetes elmondta, hogy szükséges bemutatni a szenteket úgy, mint normális embereket, akik nem idegenek tőlünk.
Egy nap 09:00-kor kezdődött laudessel, majd egy elmélkedés követte. 10:15-kor elimádkozták a napközi imaórát. Délután 17:00-kor a bíborosokkal és püspökökkel együtt zajlott az elmélkedés; 17:45-kor vesperás, Szentségimádás majd áldás következett. Az elmélkedések a Redemptoris Mater kápolnában voltak.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...