A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. április 16., szombat

Isten éltesse, Szentatya!

Ma van XVI. Benedek pápa születésnapja! 1927. április 16-án született a bajorországi Marktl am Inn-ben. A bíborosi testület 2005. április 19-én választotta pápává; 2005. április 24-én iktatták be. Ő a nyolcadik német pápa, és a 265. az egyházfők sorában.
A húsvét közelsége miatt a pápa lemondott a különleges ünneplésről. Jövő kedden lesz pápává választásának hatodik évfordulója, melyet hálaadással ünnepel majd. A pápai háztartás munkatársaival ebédelt ma, akik megköszönték az odaadó és teljes munkáját.
II. Erzsébet angol királynő levélben gratulált a pápának, melyben felidézte a Szentatya tavalyi angliai látogatását. Federico Lombardi adta át a Vatikáni Rádió jókívánságait. A hallgatók csodálatukat és hálájukat fejezték ki. Lombardi köszöntőjében elmondta, hogy XVI. Benedekért azért is hálásak, mert az Egyházat "teljes odaadással és fáradhatatlanul" vezeti és szolgálja. Továbbá kifejtette, hogy a pápa szavai elménket és szívünket egyaránt megvilágítják. A pápa hosszú életét mindig az Egyháznak szentelte.
A Szentatya ma lett 84 éves. Sok erőt és további kitartást kérünk számára Istentől, és imádkozunk érte továbbra is! "Tartsd meg Isten, Szentatyánkat, Krisztusnak helytartóját!"
Az alábbi képen a Szentatya szülőháza látható:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...