A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. június 15., szerda

Illés imádsága - XVI. Benedek pápa mai katekézise

"Ahol az Isten eltűnik, az ember az ideológia és a nihilizmus szolgája lesz." - mondta ma délelőtt a Szentatya. Illés egész életét Izraelnek szentelte, hogy az felismerje az egyetlen Urat. Abban az időben nagy kísértés volt a bálványimádásra. Isten és Baál között az a különbség, hogy Isten az életet és üdvösséget adja, Baál pedig se jót se rosszat nem képes tenni - néma bálvány. A pápa felidézte a Királyok első könyvének 18. fejezetét: a Kármel hegyén Illés felszólítja a népet: "Meddig akartok még kétfelé sántikálni? Ha az Úr az Isten, akkor őt kövessétek; ha meg Baal, akkor kövessétek azt!" Illés bűnbánatra szólította fel Izrael népét.
Illés imádságának célja az volt, hogy az embereket Istenhez vezesse, akik eltévedtek a bálványok imádásában. Illés története mindenekelőtt az első parancsra hívja fel a figyelmet: Istent kell imádni. Napjainkban is ideológiák és a nihilizmus rabjává teszik emberek tömegeit. Ők pedig a bálványoktól válnak függővé.
Az igazi istentisztelet abban áll, hogy Istennek és az embereknek ajándékozzuk magunkat, az igazi istentisztelet az, hogy Isten a szeretet. Az isteni tűz nem elpusztít, hanem megteremti a mi szeretetünket. "És így válunk mi Isten imádói Lélekben és igazságban."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...