A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. június 26., vasárnap

Az Eucharisztia - az Egyház lüktető szíve

Az Eucharisztia az intelligencia gyógyszere és az individualizmus ellenszere - mondta ma délben XVI. Benedek pápa több tízezer zarándok jelenlétében a Szent Péter téren. Kifejtette, hogy az igazság és a közjó felfedezésében segít az Eucharisztia. Elmondta, hogy több országban vasárnap ünneplik Úrnapját, ezért megragadja az alkalmat, és erről beszél. A hiteles közösség az Eucharisztiából él. Az első keresztények számára Jeruzsálemben egyértelmű volt az új életstílus, a testvériség, hogy mindenük közös, így nem szenvednek szükséget. Az Eucharisztia a közösség szíve, az adja meg mindennek a logikáját.
A legnehezebb időkben is a vasárnapi szentmise és az Eucharisztia vétele nélkülözhetetlen volt. Egy vértanút idézve elmondta: 'a vasárnapi Eucharisztia nélkül nem tudunk élni'.
Megköszönte a hívők imáit, melyekkel Péteri szolgálatát támogatják és segítik.
"Az Eucharisztia nélkül az Egyház egyszerűen nem létezik." - mondta.
Felidézte a tegnap boldoggáavatott Lübeck-i vértanúkat is. A katolikus lelkészek Johannes Prassek, Hermann Lange és Eduard Müller valamint a protestáns lelkész Karl Friedrich Stellbrink a börtönben ökumenikus tanúi voltak a reménynek. Elképesztő, hogy a börtönben mindig a mennyeire való odafigyelést tanították. Prassek-et idézte a pápa: "Isten annyira jó, hogy elveszi félelmemet, és az örömöt és a vágyakozást ajándékozza." "Hagyjuk magunkat az ő Istenben való bizakodásukkal megfertőzni, és vigyük a szeretet evangéliumát korunk embereinek." - hangsúlyozta XVI. Benedek pápa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...