A SZENT KERESZT OLTALMÁBA AJÁNLOTT BLOG. XVI. BENEDEK PÁPA ÉS ACKERMANN KÁLMÁN ATYA TISZTELETÉRE AJÁNLOTT BLOG.

2011. június 5., vasárnap

A pápa számára öröm volt a horvátországi út

Federico Lombardi, a Szentszék szóvivője az utazás végén rövid sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy az elsődleges információkkal ellentétben nem 300.000 hívő, hanem 400.000 volt jelen a mai szentmisén. A Szentatya különösen jól érezte magát a fiatalok körében. A pápát leginkább az imádság és csend légköre fogta meg, amikor együtt imádkozott velük. Megragadó volt ötvenezer fiatallal imádkozni, kiszakadva a világ zajából, és hallgatni a madarak énekét. A pápa elmondta, hogy megerősíteni jött a híveket, de elmondható, hogy őt is megerősítették hitében.
Kiemelt téma volt a család. A házasság szentsége azt jelenti, hogy Krisztus a házasságban velünk van. "Ne félj! Nem vagy egyedül!" - hangsúlyozta Lombardi.
A Szentatya ösztönözte az államot az uniós csatlakozás kapcsán, hogy egy jelenlegi Európában igenis szükség van az igazi keresztény értékek felmutatására. Ezt a horvátok maximálisan teljesíthetik. Egy újságíró felvetette, hogy a pápa nem szólt az ökumenizmus kérdéséről. Lombardi ellenben hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Színházban a pápa szólt ezekről a kérdésekről. Ma Horvátország más körülmények között él, mint 1994-ben, amikor II. János Pálnak más dolgokról kellett szólnia.
Végül a szervezőknek megköszönte a munkát, mondván, hogy a Szentatya élvezte a horvátországi útját.
forrás: papa.hr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...